ΑΠ.ΑΝ.Α. αε

 

 

Αποκομιδή, Ανακύκλωση, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αε

Έργα φωτισμού οδών με χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ και λαμπτήρων LED.

 

Tα ηλιακά φωτιστικά αξιοποιούν αποκλειστικά την ενέργεια από το φως του ήλιου, χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά πλαίσια. Η ηλιακή ενέργεια που συλλέγεται από τα φωτοβολταϊκά πάνελς αποθηκεύεται στην ενσωματωμένη στο σύστημα μπαταρία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στη συνέχεια η αποθηκευμένη ενέργεια χρησιμοποιείται έξυπνα μέσω των αυτόματων ρυθμιστών, έτσι ώστε ο φωτισμός να ξεκινάει αυτόματα μόλις σκοτεινιάσει χωρίς να χρειάζεται εξωτερική παρέμβαση. Το σύστημα διαθέτει αυτονομία τουλάχιστον 3 ημερών. Τα φωτοβολταϊκά φωτιστικά δεν χρειάζονται σύνδεση με το τοπικό ηλεκτρικό δίκτυο, λόγω του γεγονότος ότι παράγουν την απαιτούμενη για τη λειτουργία τους ηλεκτρική ενέργεια μέσω των φωτοβολταϊκών πλαισίων. Ως εκ τούτου, μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε χώρο, χωρίς καμία ανάγκη για υποδομές έργων μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας δεδομένου ότι η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από το ίδιο το σύστημα.

Η καινοτομία του συστήματος έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποιεί λαμπτήρες LED. Έχοντας διάρκεια ζωής έως και 50.000 ώρες λειτουργίας (δηλαδή 10 χρόνια ζωής) , οι λαμπτήρες LED δεν απαιτούν καμία τροποποίηση ή αντικατάσταση για αρκετά έτη ενώ επιπλέον παρέχουν καθαρό και δυνατό φωτισμό. Το ολοκληρωμένο σύστημα φωτισμού είναι προηγμένης τεχνολογίας και δε χρειάζεται επισκευές ή συντήρηση για αρκετά χρόνια, λόγω της υψηλής ποιότητας κατασκευής του. Τα φωτιστικά λόγω της ενσωματωμένης προηγμένης τεχνολογίας όσο και του πρωτοποριακού σχεδιασμού τους, μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε χώρο που απαιτεί συνεχή φωτισμό όπως σε πάρκα και πλατείες πόλεων, πεζόδρομους, εξωτερικούς χώρους ξενοδοχείων και κτιρίων, χώρους στάθμευσης, επαρχιακούς ή παραλιακούς δρόμους καλύπτοντας επακριβώς τις εκάστοτε ανάγκες φωτισμού.

Τα συστήματα μελετώνται, σχεδιάζονται και υλοποιούνται για να ικανοποιήσουν πλήρως τις εκάστοτε ανάγκες κάθε πελάτη.

Έργα Φωτισμού

 

Κάθε φωτοβολταϊκό ή υβριδικό φωτιστικό είναι ένα προϊόν προηγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιεί ενέργεια την οποία παράγει από τις ηλιακές ακτίνες, ή την ταχύτητα του ανέμου χωρίς καμία ανάγκη για οποιαδήποτε άλλη πηγή ενέργειας. Πριν την εγκατάσταση ενός ηλιακού φωτοβολταϊκού φωτιστικού, η ΑΠ.ΑΝ.Α. μελετά το σημείο τοποθέτησης, τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και την ηλιοφάνεια της εκάστοτε περιοχής και προτείνει το ιδανικό ανά περίπτωση σύστημα. Στόχος είναι η αξιόπιστη λειτουργία των συστημάτων, η εξασφαλισμένη αυτονομία και η ανώτερη ποιότητα των υλικών και μερών του συστήματος.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Τα ηλιακά φωτιστικά συστήματα, μπορούν να τροποποιηθούν όσον αφορά στο σχεδιασμό τους, έτσι ώστε να καλύπτουν πλήρως κάθε ανάγκη φωτισμού: 1 ή 2 βραχίονες, ύψος ιστού, απλίκα (λαμπτήρας ή φωτιστικό σώμα), υλικό ιστού.

Για να δείτε τα προτεινόμενο τεχνικά χαρακτηριστικά, κάντε κλίκ εδώ

<< Κεντρική